NOU!!! TRANSPLANT CELULAR- BMAC

Ce înseamnă?

BMAC - BONE MARROW ASPIRATE CONCENTRATE

Este o tehnologie nouă și unică în România și corespunde unui procedeu terapeutic cu celule reparatorii.

Acesta are ca scop extragerea și concentrarea celulelor reparatorii și multipotente din măduva osoasă și injectarea lor într-o zonă de cartilaj, osos sau musculo-tendinos lezat.

Prin aceast procedeu se recoltează din măduva osoasă, celule reparatori, pluripotente, așa numitele celule stem care au un potențial reparator crescut în țesuturi osteo-tendinoase. 

 

Indicațiile acestui tratament: 

 

BMAC-ul poate fi folosit atât în patologia articulară cît și în cea traumatică, ea având indicații în artroză, fracturi cu întârziere în vindecare, necroze de cap femural, osteocondrite, rupturi musculare, leziuni tendinoase incomplete și alte patologii al aparatului locomotor.

 

Tehnica intervenției:

Această procedură necesită o intervenție chirurgicală și anestezie. Medicul ortoped, printr-o incizie minimă, extrage o cantitate de măduvă ososasă cu sânge din osul bazinului. Această măduvă, este preparată printr-un procedeu de 15 minute de centrifugare și separare în urma căreia rezultă celulele pluripotente, reparatorii. Această cantitate de celule se injectează cu sau fără control radiologic sau artroscopic în zona unde se dorește să acționeze.

Perioada internării depinde în funcție de procedeul ales. Ea poate varia între 2-4 zile. 

Acest procedeu se poate repeta după aprox. 6 luni de la prima intervenție.

 

Pentru orice întrebare referitoare la acest procedeu sau orice sfat sau programare pentru consultație, vă rog accesați secțiunea CONTACT sau ÎNTREABĂ SPECIALISTUL